keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Säätytalolla

Oli Taidetoimikunnan toimintastrategia-päivät. Sisältönä oli nostattavaa puhetta linjaamaan tulevaa taidehallinnonmuutosta. Voiko taidetoimikunta lobata tehokkaammin taiteen puolesta, saadaanko meillekin Skotlannin malli ja nyt! on aika saattaa sosiaaliturva ja eläkeasiat kuntoon. Kolmevuotinen kauteni on suurinpiirtin puolessa ja tosissaan voi miettiä mitä sisältöjä siellä voi saada aikaiseksi - muutakin kun huolellisesti valmistella ne apurahajaot.

Taidehallinnon muutoksen  seuraaminen on ehkä keskeisimpiä asioita. Nyt kun alueellisten taidetoimikuntien jäsenten nimitysoikeus on siirtynyt Maakuntaliitoille, voi kysyä kuka poliitikko sinne sitten valitaan ja mitä on se taiteen itseisarvoisuus, jota tässä luovan talouden hehkutuksessa tuetaan? Apurahajaossa voidaan esimerkiksi siirtyä malliin, missä asiantuntijavalmistelun sitten siunaa poliittinen toimikunta.

Pirkanmaalla on läänintaiteilijapaikka auki. Visuaaliselle puolelle, mielenkiintoista nähdä miten hakuprosessi kulkee
http://www.pirkanmaantaidetoimikunta.fi/index.phpid=82&mod_action=show_news&mod_news_entry_id=201

Seminaari taiteen hyvinvointivaikutuksesta on 7.4.
http://www.pirkanmaantaidetoimikunta.fi/index.phpid=82&mod_action=show_news&mod_news_entry_id=197

ja 19.4. TRY/Taide rakennetussa ympäristössä -seminaari.
http://www.pirkanmaantaidetoimikunta.fi/index.phpid=82&mod_action=show_news&mod_news_entry_id=201

Jos kuvataiteilijan silmin VTT Assi Liikasen Taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutukset -toimenpideohjelmaa lukee, niin prosenttitaiteen edistäminen on keskeisin ohjelmakohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti