torstai 5. tammikuuta 2012

Ja kaikki ovat sitä mieltä, että tässä aikataulussa uudistus ei etene.

Meillä on ilo seurata presidentinvaalikamppailua. Vaikka presidentti johtaa ulko-, ei sisäpolitiikkaa, kuulisin mieluusti kommentteja aluepolitiikasta. Miten sujuvasti Väyrynen sitä eilisessä vaalitentissä sivusi! - että kuntauudistus kaatuu mahdottomuuteensa.

Kulttuuriministeri Paavo ei kommentoi alue- ja kulttuuripolitiikkaa blogissaan. http://www.paavoarhinmaki.fi/blogi/arkisto/

Paavon ja Saulin fb-päivitykset kertovat kamppanja-aikatauluista, kalapaikoista ja ottelutuloksista.

Taidehallinnon uudistus siis odottaa: ensin kolme viikkoa presidenttikilpaa, sitten kolme viikkoa isyyslomaa. Ja kaikki ovat sitä mieltä, että tässä aikataulussa uudistus ei etene. Esityksen piti olla valmis helmikuussa.

Kuntauudistukseen liittyy poliittisia intohimoja. On mielenkiintoista, miten aluehallinto määrittyy kuntauudistuksessa. En oikein ymmärrä, miksei taidehallintokeskustelukin ole osa tätä laajempaa poliittisten intohimojen keskustelua? Millaista mahtaa olla vasemmistoliittolainen aluepolitiikka? Pian selviää, millainen toimija taidetoimikunnan puheenjohtaja Rantala on. 

Ajattelen, että mitä jos  kulttuuriministerinä olisikin "koulutettu ahkera nainen vanhasta valtapuolueesta" eikä "kiva puolueensapuheenjohtaja mies".

Ihan hyvin pärjättäisiin tälläkin hallintomallilla, jos keskityttäisiinkin vain parantamaan nykyistä järjestelmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti