tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tänä aamuna

Tuntui oikein hauskalta herätä, sillä pitkästä keväästä oli tunne, että kaikki se työ, mihin on ryhtynyt, olisi jollakin tavalla hallinnassa. Kenties osasyy on myös huhtikuun kestävä taidetoimikuntatyön hiljaisempi jakso. Kommentit Taiken lakiluonnoksestakin on annettu http://www.taiteenkeskustoimikunta.fi/fi/web/tkt/uutinen/-/news/99290

Itselleni keskeiseksi toiveeksi tiivistyi, että kulttuuri hioutuisi tehtävämäärittelystä pois ja jäljelle jäisi ainoastaan taide. Kun omasta asiantuntijavinkkelistä katsoo, oma mielikuvitus alkaa kovin hurjasti laukkaamaan miettiessä sitä, miten kuka tahansa voi olla kulttuurin asiantuntija. Asian ottaa joskus sydämelleen nykyisessäkin taidetoimikuntatyössä.

Päivän lehdet tarjosivat maltillisesti tietoa kuntaliitossuunnittelmista. Aamulehti uutisoi lähikuntien liitoshaluttomuutta usealla pikku-uutisella. HS:n yleisönosastossa Varsinais-Suomen maakuntahallituksen toinen varapuheenjohtaja Pekka Myllymäki epäili, että suunnitelmaan liittyy energia- ja yhdyskuntasuunnitteluun liittyvää voitontavoittelua.

Miten alueellinen hallintomuutos ja Taike sitten etenevätkään, olisi hyvä, että Taikella olisi jokin suhde tulevaan aluehallintorakenteeseen. Jos Taike syntyy, mutta suurkunnat eivät, vaan vastaavasti väliportaan hallinto vahvistuu, jääkö suunniteltu taidehallinto alueella silloin tyhjän päälle, ilman mitään toiminnallista vertaisrakennetta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti