tiistai 3. toukokuuta 2011

Gorillatytöt

Toisen gorillatytön kanssa teimme tahoillamme tilastotiedettä. Tutkimme Tampereen kaupungin apurahansaajien sukupuolijakaumaa suhteessa euromäärään (gorillatytöt jakaa gorillapojille) ja näyttökorvausapurahojen kasaantumista aina vaan samoille, ainakin jos kyseessä ovat pirkanmaalaiset taiteilijat. Pitää kysyä oululaiselta Jyrki-gorillalta ja helsinkiläiseltä Seppo-gorillalta, mikä pirkanmaalaisissa gorilla-tytöissä oikein mättää.
http://artshortcut.com/en/node/57

Toteutuuko tasa-arvo Suomen taiteessa vuonna 2011? Sen kysyy Guerrilla Girls taiteilijaryhmä!

ArtShortCut, Tampereen taidemuseo, TR1 Taidehalli ja Näyttelyvaihtokeskus FRAME kutsuvat yhdysvaltalaisen Guerrilla Girls -taitelijaryhmän perustajajäsenet Frida Kahlon ja Kathe Kollwitzin keväällä Suomeen. Tampereella ja Helsingissä 26.-27.4. järjestettävät luentotilaisuudet ovat osa Guerilla Girls Nordic Tour- kiertuetta, jonka tavoitteena on herättää keskustelua sukupuolten välisestä tasa-arvosta Pohjoismaisessa taidekentässä.

2 kommenttia:

  1. Hei Tiina, oisko tuosta tilastosta mitään luettavaa jossain? Tuloksia ikäänkuin?

    VastaaPoista
  2. Kyllä valtion jakamista apurahoista tehdään tilastoseurantaa, http://www.taiteenkeskustoimikunta.fi/default.asp?WCI=wciFrames&strlanguage_id=fi&strSub_page=res_org&Intid=22

    muttei niissä käsitellä yksilötasolla tietenkään jakautumista. "Kyllä apurahasta on hyötyä niille, joille se jaetaan." - kokemusta on. Kun mennään pienempiin ympyröihin niin se on niin karvasta: Hämeeseen ei kuulemma saatu viimeksi ainoatakaan taiteilija-apurahaa.
    Jaettavat määrät on niin pieniä eli kai niitä oikeitakin syitä on siihen, mutta kasautuminen lienee tosiasia: ehkei enää taiteen itsensä takia vaan sosiologisistakin syistä lopulta?

    VastaaPoista